22 Ağustos 2011 Pazartesi

Lise Mezunları Ayrım Olmaksızın PMYO sınavına başvurabilecek (resmi duyuru)


Resmi Duyuru;
17/02/2011 tarih ve 6114 sayılı ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNUN 14. MADDESİ ile 25/04/2011 tarih ve 4652 saygılı Polis Yükseköğretim Kanunun 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasında ve 15 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "genel lise, erkek teknik öğretim, kız teknik öğretim ve ticaret ve turizm öğretimine bağlı okul mezunları" ibaresi "lise ve dengi okulları bitirenler" şeklinde değiştirilmiştir.

Dolayısıyla Polis Meslek Yüksekokullarına Giriş Koşulları arasında yer alan  genel lise, erkek teknik öğretim, kız teknik öğretim ve ticaret ve turizm öğretimine bağlı okul mezunu olma şartı "lise ve dengi okulları bitirme" olarak değiştirilmiştir.

21 Ağustos 2011 Pazar

PMYO Fiziki Yeterlilik Parkuru


Pmyo Sınavlarındaki Soru Dağılımı


2012 Pomem Başvuru Şartları


Henüz bir resmi açıklama gelmemesine rağmen 2012 Pomem’e tahminimize göre Kamu Personel Seçme Sınavının birinden (KPSS – P3) puan türünden (60.000) ve üzerinde puan alan ve en az dört yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabileceklerdir.
Değerlendirme ve seçme sınavına, KPSS P3 puanlarına göre yapılacak sıralama neticesinde en yüksek puandan başlanarak yapılacaktır.
Yine tahminimize göre bu yıl geçtiğimiz sene olduğu gibi pomeme (9.500) Erkek, (500) Bayan toplam (10.000) aday asıl, bu miktarların %30’u olan  (2.850) Erkek, (150) Bayan toplam (3.000) aday yedek olarak alınacaktır.

2011 Pmyo Geçici Kayıtlar İçin İstenilen Evraklar


1- Mezun olduğu liseye ait diplomanın veya çıkış belgesinin/diploma kayıp belgesinin aslı yada onaylı fotokopisi. (onaylama işlemi Noterce ya da mezun olduğu Lise Müdürlüğünce yapılabilir)
2- Geçici kayda Lise Diplomasının ya da diploma kayıp belgesinin onaylı fotokopisi ile gelen adaylar Eğitim ve öğretimin başlangıç tarihi olan 03 Ekim 2011 günü asıllarını getirmek zorundadır. Asıllarını getirmeyen adayların kesin kayıtları yapılmayacaktır.
3- Lise Diplomasının aslını herhangi bir Ön Lisans ya da Lisans programına kayıt için verip de PMYO’ na Diploma Kayıp Belgesi ile gelen adayların durumlarının tespit edilmesi durumunda Okulumuzdan kayıtları silinecektir. Bu nedenle okulumuza kayıt için gelirken diploma yada kayıp belgesinin aslını getirmek zorunludur.
4- 2011 YGS sonuç belgesinin internet çıktısı.
5- Askerlik Hizmetini yapmış adaylar için Terhis Belgesinin aslı
6- Askerlik hizmetini yapmamış 1988–1989 doğumluların Askerlik Tecil Belgesi getirmesi. (1990–1991–1992–1993 doğumlular hariç)
7- Her hangi bir üniversitenin Ön Lisans ya da Lisans programlarından mezun olan erkek adaylar askerlik kanunu yönünden PMYO-lara kayıt yaptıramadıklarından bu durumda olan adayların 2013 yılı Temmuz ayı sonuna kadar Askerlik Tecil Belgesi getirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde kayıtları yapılmayacaktır.
8- Yüksekokul (ön lisans) mezunu olup ta herhangi bir üniversiteye dikey geçiş yaparak 3. sınıftan devam edip bunu belgeleyen adaylardan ise Tecil Belgesi istenmeyecektir.
9- Nüfus cüzdanının aslı ile birlikte fotokopisi
10- Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun olarak çekilmiş Vesikalık Resim (4 Adet)
11- Lise Mezuniyet işlemleri 07 Eylül 2011 tarihine kadar bitmemiş olan (sorumlu, beklemeli vb.) adayların kayıtları yapılmayacaktır.
İntibak eğitimi 07 Eylül ile 26 Eylül tarihleri arasında yaptırılacaktır. 26 Eylül günü eğitim bitim saatinden itibaren adaylar (5) gün izne gönderilecek ve bu sürede Yüklenme Senetleri işlemleri ile yukarıda bahsi geçen evrakların asıllarını temin edeceklerdir.
Aday öğrenciler ile 2. sınıf öğrencileri 01 Ekim günü tekrar okula geleceklerdir.
İntibak eğitimi süresince adaylar spor kıyafetlerini getirmeleri (eşofman, spor ayakkabısı, terlik, pij

Yunus Polis Nasıl Olunur?


Motosikletli polis timleri, diğer bir adı ile “Yunuslar”, hem polise yeni bir imaj kazandırmak hem de olaylara daha hızlı bir şekilde müdahale edebilmek için, ilk kez 23 ağustos 1993 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulmuştur. Daha çok asayişi sağlamakla görevli olan bu motosikletli polis timlerinden biri olmak için ne yapmak gerekir peki? Öncelikle yapılması gereken, üniversite giriş sınavlarına girip, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu puanı elde etmeye çalışmaktır. Belirlenen puan barajı geçilirse, polis meslek yüksek okullarının düzenlediği sınavlarda başarılı olunup, ardından düzenlenen sözlü mülakata girilir. Sözlü mülakatta daha çok fiziksel çaba gerektiren şeyler (şınav, mekik ve benzeri hareketler) yaptırılır ve adaylar sağlık kontrollerinden geçirilir. Sözlü mülakatta da aynı başarı gösterilirse, iki hafta sürecek olan bir intibak eğitimi başlar. Bu eğitim aslında daha çok yatılı okula alışma sürecidir. Bu süreç boyunca adaylardan, sağlık raporları istenir. İstenilen sağlık raporlarında da sorun çıkmazsa, polis adayları okula kesin kayıtlarını yaptırarak, polis meslek yüksek okulu öğrencilerinden biri olmaya hak kazanırlar. 2 yıl boyunca polis meslek yüksek okulunda eğitim ve öğretim gören polis adayları, 2 yıl sonunda polis olmaya hak kazanarak, emniyet bünyesinde yapılan seçmelere katılıp yunus polis olma için verilen eğitimi aldıktan sonra bu birimde göreve başlayabilirler.
Yunus polisler, halkın huzurunu sağlamakla görevlendirilmişlerdir. Motosikletleri ile şehrin yoğun trafiğinde olay mahalline daha hızlı bir şekilde ulaşıp, olaylara daha hızlı bir şekilde müdahale edebilmeleri amaçlanmıştır. Toplu olarak gezen yunus polisler, bir motosiklete iki kişi binerler. Öndeki yunus polis, sürücü olarak adlandırılır, arkadaki yunus polis ise, elinde silah taşıdığı için artçı olarak adlandırılır. Üniformalarındaki siyah renk devletin otoritesini, kırmızı renk ise, cana yakınlığı ve hoşgörüyü simgelemektedir. Motosikletli polis timlerine, diğer bir ismi olan “yunuslar”, insanlarla hoşgörü ve sevgi içerisinde olmaları, onlarla daha iyi ilişkiler kurmaları ve güler yüzlü olmalarının bir sembolü olarak verilmiştir. Ülkemiz genelinde yaklaşık kırk şehirde kurulan motosikletli polis timleri, hızlı ve çevik olmaları sonucu, asayişi, halk içi huzuru büyük bir oranda sağlamış ve vatandaşın güvenini kazanmayı başarmıştır.

2011 Pmyo Sağlık Raporu Alınması


2011 Pmyo yazılı sınavını kazanarak intibak eğitimine başlamaya hak kazanan Polis Meslek Yüksek Okulu adaylarına sağlık raporları planlandıkları okullar aracılığı ile sağlık raporu aldırılacaktır.

Sağlık raporu ücretleri adayların kendisi tarafından ödenecektir. Bu nedenle adayların yanlarında 250 – 300 TL gibi bir ücret götürmeleri sonradan sıkıntıya düşmemeleri içen önemle duyurulur

20 Ağustos 2011 Cumartesi

Polis Olabilmek İçin Önümüzdeki Basit Engeller















Sevgili polis aday adayları ;

Bu mesleğe gönül koyup,  ısrarla ''Pmyo Giriş Sınavı'' nı kazanmak isteyen siz değerli arkadaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız...Aşağıdaki kuralları dikkatle okuyalım:

- 1 Nisan 2012 tarihinde yapılacak olan YGS' den en az 300 puan almak kaydı ile sıkılmadan ve yorulmadan oturup çalışmak, (Bu sene beklenilen başvuru sayısınsa ulaşılamadığından dolayı akademi bu puanı 280' e çekti.Ama biz yine de işimizi garantiye alalım öyle değil mi?)

 -İstenilen puanı aldığımız takdirde, Polis Akademisi' nin belirlediği tarihlerde yapılan mülakatlara katılıp başarılı olmak.(Bu seneye kadar mülakatlardan 10 şınav ve 10 mekik çekip geçebiliyordunuz..Ama artık öyle değil..
Belli bir sürede geçmeniz gereken bir spor parkuru koydular..Bir de diksiyonunuzu kontrol etmek amacıyla sözlü mülakat var.Merak etmeyin zor değil..)

-Mülakatlardan geçtiğimiz takdirde 1 Temmuz 2012 tarihinde yapılacak olan ''Pmyo Giriş Sınavı'' na girmeye hak kazanıyoruz.İşte en önemli olan kısım aslında bu.Çünkü bu aşamada bizden belli bir puan istemiyorlar.Örneğin 8500 polis alımı yapılacaksa ve sınava 50 000 aday girecek ise, bizim bu 50 000 aday içerisinden ilk 8 500 e girmemiz gerekiyor.Yazılı sınavdan sonra yaklaşık 1 ay içinde sonuçlar açıklanacaktır.Ve kazandığınızı görünce öyle bir haz alacaksınız ki!Biz bu hazzı aldık, şimdi sıra siz kardeşlerimizde...

6-7 ay sıkıntı çekip, bir ömür meyvesini yemek ...Hayalindeki meslek ile..Mantıklı olan bu ve tamamen sizin elinizde...
                                                                                                                               TPCHTM

2011 Pmyo Yedek Alımları


2011 PMYO yazılı sınav sonucuna göre asil ve yedek olarak kazananlar oldu. Yedek adayların intibak
eğitiminin başlayacağı 7 Eylül 2011 tarihinden itibaren resmi duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. İlk yedek planlama PMYO sınavını asil olarak kazanıp PMYO'ya hiç gelmeyenlerin yerine olacaktır. İlk planlama 7 Eylül'ü takip eden hafta içerisinde olur.

2012 Pmyo Yaş Sınırı ve Şartları


















PMYO Giriş Yönetmeliğine göre;

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim tarihi itibariyle(1 Ekim 2012)

18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmayan erkek adaylar için 24 yaşından gün almamış olmak,

askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 26 yaşından gün almamış olmak,

Buna göre, bayan ve askerlik hizmetini yapmayan erkeklerde 01 Ekim 1989 - 01 Ekim 1994 tarihleri arası, askerlik hizmetini yapmış erkeklerde 01 Ekim 1987 ve takip eden tarihlerde doğmuş olma şartı 2012 müracaatları için gerekliliktir.